Graffiti eltávolítás

Cégünk minden esetben a helyszíni felmérést követően javasolja az eltávolítási, tisztítási módszert. Ez azért szükséges, hogy ügyfeleinkek a legjobb árajánlatot tudjuk adni. Alapvetően három tisztítási technikát alkalmazunk, melyből az Önnek legjobban megfelelőt ajánljuk. A graffiti eltávolítása történhet szárazjéggel, homokfújásos technikával és gőzborotvával (ezt a kezelést csak a korábbiakban már leimpregnált felületen tudjuk alkalmazni).

Gőzborotvás eltávolítás:

Az ezzel a technológiával való tisztítás is a környezetbarát megoldások közé tartozik. A különféle tisztítószereket nagyszerűen leváltja ez a technológia hatékonyságával, természetességével. A tisztítási folyamat során a vízből forró, páramentes gőz keletkezik. Ezt a gőzt irányítjuk a kezelendő felületre, ami leoldja a szennyeződést. Ennek a környeztbarát technológiának a másik nagy előnye, hogy a forró gőz hatására a baktériumok maradéktalanul elpusztulnak, így az eljárás nemcsak tisztaságot, hanem fertőtlenítést is jelent. Nem utolsó sorban érdemes tudni, hogy a forró gőzzel könnyedén lehet szagmentesíteni is. Az eljárás kiválóan alkalmazható olyan helyeken ahol különféle kenőanyagoktól kell megszabadulni. A leimpregnáált felületekről könnyűszerrel szedi le az újonann felkerült szennyeződéseket.

Homokfújásos eltávolítás:

Ez a technológia rengeteg alkalmazási lehetőséget kínál, mely függ a berendezés típusától, a fúvólevegő nyomásától és a homokszemcse méretétől. A folyamat lényege, hogy a kis tömegű szemcsét nagy sebességre gyorsítjuk fel, így annak energiája a többszörösére növekszik. Amikor a szemcse találkozik a szennyezett felülettel az energiáját leadja ezáltal valósul meg a felület tisztítása, kezelése. Az egyik alkalmazott és talán a legyakrabban használt módszer a szemcse felgyorsítására a sűrített levegő használata. Ezt a levegőt úgynevezett légkompresszor szolgáltatja. A levegő és a szemcse keveredésére egy speciális szóróanyag tartályban kerül sor. A kezelés során a felületre kifejtett hatást a szemcse mérete, anyaga és a sűrített levegő nyomása határozza meg. Ennek az eljárásnak az előnye a szemcse alacsony költsége. Jól alkalmazható tisztítási és felülethomogenizálási munkákra. Hátránya azonban a környezet porterhelése és a homok egyszeri alkalmazhatósága. A porképződés a nedvesszórással kiküszöbölhető. A homokszórás számtalan tisztítandó felületnek kínál megoldást.

1. Fémfelületeknél a homokszórás eltávolítja a felesleges festéket, lakkot, oxidációkat és úgynevezett fémtiszta felületet eredményez. Előnye még a jól tapadó érdes felület.

2. Kőfelületeknél nemcsak eltávolítja a szennyeződéseket, de egyben frissíti is a felületet. Kőfelületek tisztítására a szemcseszórás a leggazdaságosabb, "legkőbarátabb" eljárás. Fafelületeknél ugyancsak eltávolítja a lerakódásokat illetve az elöregedett részeket is. Kiválóan alkalmazható ez az eljárás a fa erezetének a kiemelésére, hiszen a fafelület különböző részeire máshogyan hat.